UPS و برق اضطراری

UPS چیست ؟

UPS مخفف کلمه Uninterruptible Power Supply دستگاهی است که در هنگام قطع برق یا افت قابل توجه جریان برق، توسط باتری جریان ذخیره شده جایگزین می‌کند. UPS با ظرفیت کم برای چند دقیقه  برق را تأمین می کنند، همین مقدار وات(w) کافیست تا شما زمان داشته باشید تا کار های خود را ذخیره و کامپیوتر یا دستگاه خود را خاموش کنید، در صورتی که UPSهای با ظرفیت بالاتر تا چند ساعت جریان برق را برای شما تأمین می‌کند. در مراکز داده سازمان‌های حساس، UPS تا زمانی که ژنراتور های تولید برق به کار بیفتند جریان برق را حفظ میکند.

همچنین می‌توانید UPSها را طوری تنظیم کنید تا در مواقعی که برق قطع می‌شود یا باتری در حال تمام شدن است، فایل سرور (File Server)  را خاموش کند.

در واقع کاربرد UPSها تنها برای سیستم های کامپیوتری نیست، شما میتوانید UPSها  را برای  لوازم برقی خانه استفاده کنید. صحبت فقط در مورد قطعی برق ساده نیست، مواقعی که در جریان، افت فشار یا قطع و وصلی خیلی کوتاه در حد چندین ثانیه ایجاد شود،  دستگاه های برقی شما آسیب می‌بینند.

UPS
ups چیست

انواع مختلف یو پی اس

در حال حاضر سه مدل مختلف UPS در بازار وجود دارد که طیف گسترده ای از کارایی، موارد صنعتی گرفته تا استفاده برای خانه وجود دارد:

1- یو‌پی‌اس های آفلاین (Offline UPS): باتری های آماده  به کاری که می‌توانند قطعی برق را تشخیص دهند و بصورت خودکار جریان را وارد مدار می‌کنند. از  این مدل معمولاً برای محافظت از رایانه ها، مودم ها، تجهیزات VoIP و سایر سخت افزارها استفاده می‌شود و از ارزانترین مدل ها هستند.

2- یو‌پی‌اس های آنلاین (Online UPS): نوعی منبع تغذیه بدون وقفه () است و دارای فناوری Double Conversion است و از گرانترین نوع UPSها می‎‌باشد.

 3- یو‌پی‌اس های لاین‌اینتراکتیو (Line Interactive): این مدل UPSها  هم برای برق های ولتاژ  بالا و  هم ولتاژ پایین بکار گرفته می‌شود و در  شرایط قطعی بدون اینکه باتری خالی شود برق را برای سیستم ها تأمین می‌کنند.